Najnowsze wiadomości

"Dzien dobry TVN" liderem programów śniadaniowych na...

Rodzaje i cechy charakterystyczne win i ich odmian

Ryby w diecie. Na zły cholesterol, chorą tarczycę, demencję...

25 maja 2022 17:20

Jak gotować kiełbasę Beyond Meat's na śniadanie?



 

Jeśli uwielbiasz wszystko, co roślinne, wkrótce będziesz miał inną alternatywę dla mięsa, które można dodać do zamrażarki: Beyond Breakfast Sausage. Nowa roślinna "kiełbasa" ma trafić na półki sklepów spożywczych pod koniec marca w niektórych sklepach, w tym Whole Foods, ACME i Vons.

W 2019 r. przemysł mięsny w fabryce wprowadził na rynek kilka nowych produktów zastępujących mięso, a nowa kiełbasa śniadaniowa Beyond Meat podtrzymuje ten trend - świat wegańskiego mięsa po prostu wciąż się rozrasta (i czyni z niego alternatywę dla różnych rodzajów mięsa).

Tak jak Beyond Burger zakwestionował tradycyjny pomysł na wegetariańskiego burgera, tak samo Beyond Breakfast Sausage. Ubiłem kilka z tych śniadaniowych patelni, aby dowiedzieć się, jak wyglądają, i krótko mówiąc, są one łatwym dodatkiem do każdego porannego posiłku o przyzwoitym smaku (w mojej opinii jako wszystkożerca).

Jak ugotować kiełbasę Beyond Breakfast Sausage

Jeśli chcesz zjeść kiełbaskę Beyond Breakfast w jej cierpkiej formie, gotowanie produktu jest prawie zbyt proste: wystarczy gotować z zamrożonych na patelni przez 2 do 3 minut z każdej strony, w zależności od tego, jak chrupiące mają być zewnętrzne krawędzie.

Można również gotować z zamrożonych patelni w piecu konwekcyjnym, kładąc patelnie na tacy i gotując w temperaturze 350 stopni Fahrenheita przez 8 minut, przerzucając je mniej więcej do połowy. Niezależnie od tego, w jaki sposób zdecydujesz się go ugotować, Beyond Meat zaleca gotowanie w wewnętrznej temperaturze 165 stopni Fahrenheita.

Aby dodać kiełbasę Beyond Breakfast do omletów lub zapiekanek śniadaniowych, należy ją najpierw ugotować zgodnie z instrukcją, a następnie pokruszyć na małe kawałki.

Myśli o gotowaniu

Byłem ostrożny gotując ten produkt z mrożonki, ponieważ czasami podczas gotowania mięsnej kiełbaski śniadaniowej z mrożonki, zewnętrzna warstwa staje się zbyt chrupiąca, a wnętrze pozostaje zimne lub letnie. Chyba po prostu nie jestem dobry w mierzeniu czasu i temperatury - albo powinienem przeczytać wskazówki.

Pakiet Beyond Breakfast Sausage ma jasne wskazówki z tyłu. Szedłem za nimi i -- co wiesz? -- patyczki wyszły idealnie. Lekko zarumienione i chrupiące na zewnątrz, gorące w środku.

Nawet z dodatkiem gotowanych, pokrojonych w kostkę ziemniaków i jajek, gotowałem to śniadanie do końca w mniej niż 10 minut. Obejmuje to również czas fotosnapingu.

Sprzątanie było łatwe: po prostu jak zwykle umyłam swoją patelnię i łopatkę. Cały proces był dość szybki i łatwy.